Zondagsrun, schade inhalen

Vandaag kon ik eindelijk weer. Na toch wel behoorlijk drukke dagen rondom werk. Daarnaast ook de verjaardag van mijn zoon Jip die 1 jaar werd wat een hele happening is natuurlijk. Vanwege deze mijlpaal had ik dan ook weinig moeite om voor het eerst mijn zaterdagtraining links te laten liggen. Maar met de Drechtstadloop in de aantocht mag ik niet mijn aandacht laten verslappen, dus vandaar deze zondagrun.

Qua temperatuur was het absoluut een geweldige ochtend om te lopen. Met een graad of 12 en een heerlijk blauwe lucht met zon voelde ik me bijna onaantastbaar. Hoop dan ook dat aanstaande zaterdag een soortgelijke temperatuur mij te wachten staat. Dus zal ergens deze week nog even een schietgebedje doen naar de weergoden. Strak in de kleding geschoten ging ik op pad.

Even het horloge op interval instellen. Vandaag koos ik er voor om warming up van 5 minuten te doen. Daarna 3 sessies van 5 op intensief, met een wandelmoment van 2 minuten. Afsluitend een cooling down van 5 minuten. En zo ging ik onderweg. Eigenlijk tijdens de warming up besefte ik al dat 3x5 minuten erg weinig was. Maar helaas kan ik bij de Tomtom multisport de interval niet meer veranderen als deze al gestart is. Dus was het zaak dit creatief zelf oplossen. De cooling down werd mijn 4de 5 minuten. Gevolgd door nog een 5de van 5 minuten. Mijn cooling down heb ik omgeruild voor een lekkere banaan.

Zoals meestal had ik een trage opstart. De eerste run en een gedeelte van de tweede run gingen weer wat moeizaam, maar zodra ik warm was ging het lopen voortreffelijk. Moest mezelf dan ook toegeven om de pauzes te nemen. Dankzij deze pauzes heb ik ook 10 minuten extra kunnen lopen, dus zie absoluut het belang van de rustmomenten in. Met een afstand van 5.14 km in een tijd van 38:53min was ik dan ook erg tevreden. ingecalculeerd dat hier een warming up van 5 minuten in zit, en 4 wandelmomenten van 2 minuten ben ik me een stuk zekerder gaan voelen over de 5km die me volgende week te wachten staat.

 

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week