Hectische tijden

Het is al weer een tijd geleden dat ik iets met mijn blog gedaan heb. Dit heeft meerdere redenen. Op het moment is het erg hectisch rondom werk, verhuizen, bevallen en gezondheid in de familie. Al deze dingen bij elkaar zorgen er voor dat ik niet de ruimte heb gehad om even een moment voor mijzelf te creeeren, en achter het toetsenboord te kruipen om wat gevoelens op papier te zetten. Ik hoop dat het me lukt dit weer wat regelmatiger te doen. Niet dat ik het nu minder druk heb, maar omdat het me misschien wat rust geeft om dingen van mij af te schrijven.

Mijn werksituatie is fijn. De carriereswitch die ik gemaakt heb bevalt me enorm goed. Werken in de zorg geeft me meer voldoening dan dat ik me ooit voor mogelijk heb kunnen houden. In de afgelopen periode heb ik me dan ook kwaliteiten eigen mogen en kunnen maken die mij ook in mijn priveleven meer rust geven. Wie had dat gedacht dat ik extra geduld kon kweken. Daarnaast heb ik ook meer verantwoordelijkheden gekregen. Zowel in begeleiding van bewoners als in organisatorisch in bijvoorbeeld de verantwoording over medicatievoorraad. Voor mij logische stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling, maar een ander moet mijn dit natuurlijk ook gunnen. Gelukkig is dit het geval. Vanaf 2 oktober start mijn opleiding PBGZ. (persoonlijk begeleider gehandicapten zorg). Deze verantwoordelijkheden zullen mij een stuk wijzer laten beginnen aan de opleiding. Als deze opleiding gestart is, zal ik proberen hier ook wekelijks even een stukje over te schrijven. Niet alleen om andere op de hoogte te houden, maar ook voor mijzelf als leidraad. Een stukje waar ik op kan terugkijken hoe ik mijn planningen heb gemaakt. Iets waar ik af en toe zeker behoefte aan zal hebben

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week