Opnieuw papa worden

Een vader wordt je, een papa ben je.

Dat is een creto dat ik mijzelf met regelmaat voor hou. Ik ben dan ook stapelgek op mijn zoon, en vind het heerlijk om dingen met hem te ondernemen. Wat mij dan opvalt is dat het vaak de kleine dingetjes zijn die er toe toen. Je kan groots uitpakken en van alles willen organiseren, maar soms is samen op de bank zitten of naar de speeltuin om de hoek meer dan voldoende.

En nu word onze zoon een grote broer. Dit hebben we al een tijdje in de week gelegd, zodat hij het niet ineens is, maar er naar toe kan groeien. En tot nu toe gaat die groei goed. Hij heeft zijn ledikantje afgestaan aan de baby. Weliswaar met wat pijn in zijn hart en een licht gemopper. Maar hij beseft zich dat hij een grote jongen is, en een grote broer wordt.

Als hij een een grote broer wordt, betekent dat automatisch dat wij weer opnieuw papa en mama worden. Een welkome uitdaging in een hectische tijd. Maar wij hebben veel liefde te geven, en het maakt ons gezin nog completer als dat het al voelde. Er was even een verhuizing voor nodig om de ruimte te hebben. Maar die ruimte is er nu.

In de 2de week van augustus mogen wij onze nieuwe telg verwelkomen. Dus daar zal zeker een update over komen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week