Zesde Zaterdagtraining

5 * 10 * 12 min.... Dit is wat ik op de planning zag staan toen ik deze opende net voor het vertrekken naar de verzamelplaats. Mijn eerste gedachte was: oefff

De gedachte van oef bleef hangen, zo ook bij de aanvang van de training. Ik was absoluut gemotiveerd om deze te lopen. maar had een liht verstopte neus, en dit zou nog wel eens wat strijd op kunnen gaan leveren als het gaat om mijn ademhaling onder controle houden. En niets was minder waar... Al bij de warming up merkte ik dat ademen wat zwaarder ging. Desalnietemin kreeg ik toch genoeg zuurstof binnen om met ellebogenwerk en zwoegen die tijden te lijf te gaan. 

De eerste 5 minuten over de langeweg van Zwijndrecht naar Rijsoord waren dan ook zwaar. Misschien ook omdat ik het mezelf (net als elke week) moeilijk maakte in mijn zoektocht naar het juiste tempo. Eigenlijk na 2 tot 3 minuten onderweg te zijn in het tweede blok (10min) kreeg ik een ritme te pakken waar ik goed mee uit de voeten kon. Dit lag dan misschien iets lager als dat ik voor mijzelf gewild had, maar dit zorgde er wel voor dat ik Rijsoord moeiteloos kon bereiken en voorbij liep richting Hendrik Ido Ambacht. Tussen het blok van 10 en 12 minuten was een wandelmoment van 4 minuten. Deze was dan ook erg aangenaam. Parallel langs de snelweg A16 van was een heel lang stuk waar we de laatste 12 minuten konden voltooien zodat we weer in Zwijndrecht aan konden belanden. Het laatste gedeelte zat een kleine klim in. Weliswaar slechts een hoogte verschil van 3 meter, maar met al een stukje in de benen was dit voor mijn slechts beginnend getrainde kuiten even doorbijten.

Gered! Nu lekker uitlopen en terug naar het startpunt. Een goede 6 km hard gelopen, een afstand waar ik trots op ben! Nog een dinsdagtraining, en dan mag ik mijzelf voor het eerst bewijzen op een 3km loop. Zin ân!

Rondje Zwijndrecht => Rijsoord => Hendrik Ido Ambacht => Zwijndrecht (6km)

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week