Vierde dinsdagtraining

De vierde dinsdagtraining... ben nu echt over de helft van de starttorun clinic. Nu 4 weken op weg en merk eigenlijk dat mijn motivatie steeds verder toeneemt. Merk ook dat ik gericht naar doelen aan het werken ben. Conditie neemt zienderogen toe, en merk ook dat mijn spierbouw geleidelijk aan het veranderen is.

Bij aanvang van de training had ik sinds smorgens 6 uur eigenlijk nog geen moment rust gehad. Dit merkte ik ook wel aan mijn lijf. Er was gaandeweg de dag toch wel wat vermoeidheid in gekropen. Het warmlopen ging eigenlijk wel direct lekker. Buiten dat het warmlopen op een hoger tempo lag dan gebruikelijk en dat het ongeveer 3 keer zolang was. Iets waar wij als groep nog niet aan gewend waren.
Dus eigenlijk was de warming up al geweest want het was flink zweten vanaf de start. De eerste kilometer was al in de pocket. Gevolgd door wat rek en strek oefeningen en looptraining (die vrij pittig waren ). Warm en gerekt konden we dan ook aan de geplande training starten.

Vandaag stond er 4 x 5 minuten op de planning met 1 minuut wandelen tussendoor. De eerste 5 minuten waren absoluut afzien. Met het te felle warmlopen en pittige looptraining al in de benen leek er geen einde aan te komen.  Daarnaast voelde ik een biologisch ongemak dat bij elke stap inbeukte op mijn blaas. Na de 2de 5 minuten gebruikte ik het wandelmoment om me ontdoen van deze biologische roeping. Vanaf dit moment kreeg ik vleugels. Niets kon me nog tegenhouden. De andere 2 blokken van 5 kon ik dan ook op het gemak uitlopen zonder ook maar last te hebben van ademversnelling. Afsluitend een stuk klimmen. Vrij stijle brug, maar met recht een toetje, want ook deze ging erin als zoete koek.

Een heerlijke avond gelopen met een totale afstand van net iets meer dan 6 km

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week