Schoenen kopen

goedemorgen zei de wekker, het is tijd om op te staan en schoenen te gaan kopen. Zo gezegd zo gedaan, opgestaan. Even een bak koffie erin zodat mijn lichaam en geest wisten dat ik van hun verlangde dat ze actief mee gingen denken.

Eenmaal op pad merkte ik hoe enthousiast ik was en zin ik had in het uitzoeken van schoenen. De winkel waar ik naar toe ging had mij ook op het pad gezet van de clinic die ik ga volgen. Dus had in de basis al vertrouwen in het feit dat ik daar absoluut moest kunnen slagen. 

Bij Runnersworld Dordrecht aangekomen werd ik vriendelijk onthaald, en al vrij snel liep ik op blote voeten over een testbaan zodat een analyse gemaakt kon worden van mijn manier van lopen en daarbij de stand van mijn voeten. Deze analyse is erg belangrijk, omdat hierbij de juiste schoenen uitgezocht kunnen worden. Tenslotte kunnen schoenen die lekker zitten een nadelig effect hebben op je manier van lopen omdat je basishouding al verkeerd is. Uit de analyse kwam naar voren dat ik een voorvoetlanding heb. Dit schijnt goed te zijn als je als een meer ervaren loper tijdsdoelen wil bereiken. Maar daar is vooralsnog geen sprake van.

Op basis van de analyse kreeg ik een paar schoenen die eigenlijk direct als gegoten zaten. Met deze schoenen aan mocht ik nogmaals op de testbaan rennen. Hier kwam uit naar voren dat mijn houding toch nog niet helemaal werd wat het moest zijn. Vervolgens kreeg ik een tweede paar schoenen aan om vervolgens de testbaan nogmaals te trotseren. Deze schoenen zaten aanzienlijk minder lekker, maar mijn houding was wel exact wat het moest zijn. Als vervolgstap werden de zolen in het eerste paar aangepast om zo de houding van het 2de paar na te bootsen. Nogmaals over de testbaan met als resultaat dat ik mijn schoenen gevonden had! 

Mizuno Wave Inspire

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week