Eindloop starttorun

Vandaag was het dan zover. De eindloop van start to run, waar we zo hard voor getraind hebben. 3km aangesloten rennen. Iedereen had zo zijn eigen gemengde gevoelens of het een haalbaar doel zou zijn. En of ze het wel in zich hadden. Ikzelf week daar niet van af. Sinds donderdag kamp ik met pijn in mijn kuit. Erg zeurend gevoel, bijna tegen de kramp aan. En tijdens het dagelijks leven mijn lopen aangepast waardoor inmiddels ook mijn voet opspeelde.

Het inlopen was gevoelig maar ging op zich wel lekker. Dit kwam misschien ook omdat het inlopen naar het startpunt was van de uitgezette race. Bij aankomst bij het startpunt had ik dus al 1,5 km in de benen zitten. Daar deden we wat warming up oefeningen om helemaal goed voor bereid te zijn. En wat looptraining die niet heel intensief was.

En daar was het moment...

De 3km hardlopen. Startschot(fluitje) klonk en de kudde brak los. Als door jachthonden achterna gezeten konijnen... Niet helemaal waar. Een ieder in zijn eigen tempo. Ikzelf had problemen met een tempo vinden die a) bij mijn kuitpijn te doen was en b) die ik tot het einde vol kon houden. Na ongeveer een kilometer besefte ik dat mijn tempo toch echt te hoog lag en slaagde er langzaam in om mijn tempo omlaag te brengen. Het keerpunt van 1.5 kwam in zicht, en dat was niets te vroeg. Echter kreeg ik het pas echt zwaar bij de 2km. Op dat moment begon mijn been op te spelen en was mijn ademhaling niet bepaald rustig meer te noemen. Met een paar hele diepe ademteugen probeerde ik eerst mijn adem tot rust te brengen. Hier slaagde ik gelukkig vrij snel in. Nu was het zaak om tempo te pakken waarbij mijn been ontzien werd. Ook deze had ik vrij snel weer op orde, en met nog zo'n 700 meter te gaan mocht ik nog even aan de bak. Het laaste bocht om, en de finish was in zicht. De laatste 400 meter, 300, 200 oef toch best een pittig stukje. Armen de lucht in en... finish!

Mijn eerste 3km aan een stuk zijn een feit. En ohw wat ben ik trots. Trots op al die kanjers waarmee ik de afgelopen 7 weken mee heb mogen trainen. En bovenal trots op mijzelf. Ik heb een prestatie neergezet waarvan tot voor kort niemand had gezegd dat ik dat zou doen.

Een klein stapje dichter bij mijn einddoel. De marathon!

Starttorun trainers van parthenon inner circle runners, ontzettend bedankt

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week