Om ergens te komen moet je eerst beginnen

Een geruime tijd ben ik al in de overweging om een marathon te lopen. Meerdere malen heb ik dat dan ook hardop geroepen. Uiteraard soms met cynische reacties tot gevolg. Echter is het voor mij altijd iets geweest wat ik zou willen doen. Noem het een onderdeel op mijn bucketlist. Een onderdeel dat naar mijn inziens met de juiste voorbereidingen en inspanning te voltooien moet zijn.

Ben me er van bewust dat ergens alleen over nadenken niet tot resultaten leid. Hoeveel je er ook over nadenkt, zonder een daadwerkelijk Eerste stap komt er niets in beweging. En opeens was dat moment daar; Ik ga het doen! Maar dan? Waar te beginnen? En zo begon mijn research op internet, en mijn vragenarsenaal bij mensen die al meer ervaring hadden in de loopsport. Al vrij snel in mijn speurtocht naar schoenen en benodigdheden (online) stuitte ik op een clinic die gericht is op mensen die geen ervaring hebben met lopen. he, das toevallig, Ik ben zo'n mens. En als gemotiveerd en doelgericht persoon (binnen dit doel) vond ik dat dit voor mij een mooie kennismaking was met de sport. En heb dan ook niet erg lang hoeven nadenken over het inschrijven bij Starttorun.nl

Deze clinic word op zaterdagochtend gehouden, en hier leer je wat basistechnieken en een stukje loopcomfort zodat je op een verantwoorde wijze. En bovendien leer je in een zevental weken genoeg om 3km ononderbroken te hardlopen. Uiteraard hangt dit samen met je fysieke conditie, en kan met een gerust hart stellen dat er bij mij sprake is van een conditie in de categorie: Niet noemenswaardig...

Dus dat is dan ook mijn startpunt, wish me luck

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week