Dinsdagtraining

De clinic die ik volg bestaat uit een zaterdag training en daarnaast 2 huiswerkopdrachten, waarvan 1 van de 2 optioneel is. De locatie waar ik me heb aangemeld(Zwijndrecht) biedt naast de zaterdag ook nog op dinsdag de mogelijkheid om gebruik te maken van ondersteuning. Hier heb ik dan ook gebruik van gemaakt. Het lopen in een groep is gezellig en leerzaam. En zorgt er tevens automatisch voor dat mijn tempo omlaag gebracht wordt. Iets wat ik absoluut nodig heb.
Afgelopen dinsdag dus met de trainingsgroep mee geweest, en hier kwam eigenlijk de structuur van afgelopen zaterdag weer tevoorschijn. Een stukje inlopen gevolgd door de warming up. Vervolgens de wijk Volgerlanden in Hendrik Ido Ambacht rond gelopen. De run was opgedeeld in 6 x 2 minuten hardlopen. Telkens werden deze onderbroken met een stuk wandelen. Omdat dit voor de groep goed te doen was werd er nog een 7de keer 2 minuten aan toe gevoegd. Vervolgens het laatste stuk wandelen naar het startpunt om daar af te sluiten met een cooling down. Deze cooling down is overigens niet verplicht, omdat de meningen verschillen of dit wel een positief effect heeft op de spieren. Spierpijn is het gevolg van kleine spierscheuringen. Met een cooling down,  ofwel het achteraf rekken van spieren kan je deze scheurtjes groter maken. Maar persoonlijk vind ik het wel een fijne afsluiter.
Nu na 2 keer in groepsverband lopen kijk ik nog steeds positief naar het hardlopen in zijn geheel. Ik overweeg wel of ik mijn doel bij moet stellen voor 1 november. 10 km is een leuk stuk, maar misschien heb ik daar net te weinig trainingstijd voor. Hier kom ik absoluut op terug in een later stadium.

Blog

Totale kilometers gelopen

Van 9 tot en met 13 april vindt de VG Hackathon plaats. 

Wat is een hackathon? Bij een hackathon wordt gedurende een korte periode in teamverband gewerkt aan het creatief oplossen van een probleem of vraagstuk. Vaak is het eindproduct een werkbaar prototype, die voldoet aan de minimale eisen om het probleem of vraagstuk te ondersteunen.

Namens ASVZ mag ik deelnemen in een team om gedurende deze week een probleem of vraagstuk te adopteren en hier een passende oplossing voor te ontwikkelen. Een mooie uitdaging om een product te ontwikkelen en antwoord te vinden op een probleem of vraagstuk waar eerder nog geen (passende) oplossing voor was. 

Ik realiseer mij heel goed dat het een intensieve week gaat worden. Maar kijk er erg naar uit. Allereerst omdat ik mee mag werken en denken over een onderwerp waarmee we een grote groep mensen kunnen helpen. Daarnaast omdat ik door hier aan mee te doen mijzelf bevind op een terrein waar ik mij nog niet eerder heb bevonden. Dit betekent dat ik naast het ontwikkelen van een oplossingsgericht product ook druk ben met mijzelf te ontwikkelen.   

Via deze site zal ik proberen dit avontuur vast te leggen zodat andere het gevoel met mij mee kunnen beleven. En stiekem ook om te laten zien hoe leuk innoveren kan zijn.

Ik voorspel een innovatieve week