zaterdag 7-11 training

Nog niet helemaal fit van de afgelopen dinsdag training en wederom iets te hard gewerkte week werd ik gemotiveerd wakker om te gaan lopen. Iets wat ik eigenlijk altijd wel heb. Dus koste me weinig moeite om richting de trainingslocatie te gaan.

Ik was wat aan de vroege kant dus kon op het gemakkie nog even nakletsen over de Drechtstadloop met medelopers die ik nog niet eerder had getroffen. Ik was dan ook best verbaasd over hoeveel mensen daadwerkelijk gelopen hadden. Hulde aan iedereen die mee heeft gelopen of support heeft getoond.

Trainingstijd...

Er werd mij meegedeeld dat ik wel met de andere groep meekon. Nou dat was even spannend maar toch een uitdaging die ik wel zag zitten (in mijn achterhoofd houdende dat ik mijzelf niet voorbij moest lopen). Het is heel leerzaam om met een gevorderde groep mee te lopen, maar mag niet vergeten dat ik slechts 2 maandjes loop en mijn conditie en spiermassa voor het lopen nog niet helemaal op hun peil is. Het tempo lag dan ook een stukje hoger als waar ik in de afgelopen weken op gelopen had. Sterker nog, bij vlagen lag het tempo hoger als waarin ik mijn wedstrijd gelopen had. Slik.... Dit word een ochtendje afzien. 

In de oefeningen zelf kon ik goed meekomen. Het hoge tempo was ook nog wel te doen met die lange benen van mij. Het schorte hem echt op conditie. Helemaal bij de achtervolgingstraining (officiele naam kwijt) waarbij de voorste van de groep vooruit moet rennen om vervolgens met een ronde voorsprong weer achter aan te sluiten. Op een rondje van een meter of 500 is dat een pittig klusje als het doorsnee tempo al zo hoog ligt.

Ik was total loss na deze training. Kijk er wel met een positief gevoel op terug, want in de algemeenheid kon ik na 2 maanden redelijk tot goed meekomen met een groep die 2 tot ... jaar traint. Al met al 9.11 kilometer gelopen wat mijn hoogste afstand is tot dusver. Dat is weer in de pocket!

 

Totale kilometers gelopen