Vijfde Dinsdagtraining

De 5de dinsdag training al weer. De trainingen beginnen zelfs al echte noemenswaardige inspanning te worden. Dat moet ook wel, want over 2 weken is de test van 3km. En slechts 2 weken daarna komt mijn persoonlijke test van 5km in Dordrecht. Dus op korte termijn 2 doelen te nehalen.

De training van vandaag is 4 x 6 minuten, wat een gemiddelde afstand zou kunnen zijn van 4km. Inmiddels zijn dat soort afstanden absoluut niet ongewoon meer. Het enige wat helaas nog ongewoon blijft, is de opstart. Elke week merk ik weer dat het eerste, of de eerste twee blokken mij erg zwaar vallen. Als ik eenmaal door dat punt heen ben dan gaat het goed, en loop ik lekker. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de (soms) iets te pittige warming up en loptraining. Dat gecombineerd met het feit dat ik heel erg zoekende ben naar een lekker tempo om op te lopen.

Vandaag was dan ook niet anders. De opstart was weer even zoeken. de warming up was wel soepel, en de looptraining ook. Kon mezelf dan eigenlijk ook na het eerste blokje van 6 minuten tevreden stellen dat ik een lekker tempo gevonden had. 

De warming up van het startpunt naar punt 1, heb ik niet meegenomen in de meting. met een totaal resultaat van 5.15km met een tijd van 45 minuten ben ik zeker niet ontevreden. Binnen deze tijd zitten ook rustmomenten meegenomen. Wat mij zou brengen op 39 minuten voor die afstand. een tempo van bijna 8km per uur

Totale kilometers gelopen