TomTom Multi-Sport GPS Watch

Bij aanvang van het hardlopen was ik voornemens een horloge aan te schaffen voor het hardlopen. Voor mijzelf had ik wel een aantal criteria ingesteld waar ik aan moest voldoen voordat ik er uberhaupt verder over na mocht denken. Ik kan namelijk vol overgave ergens aan beginnen, waarna na niet al te lange tijd mijn interesse afneemt. Dus de belangrijkste criteria die ik moest vervullen was het peilen van mijn interesse in de sport. Inmiddels zijn we 5 weken verder, heb ik nog geen training gemist, en op korte termijn zelfs een echte duurloop in het schema. Criteria: CHECK!

De keuze is reuze... Dit brengt veel uitzoekwerk met zich mee. De belangrijkste voorwaarde waar ik rekening mee wil houden is de investering. Het Oudhollandsche "mag niet te duur zijn". En daar ik hem voor hardlopen wil gebruiken, moet hij op dit gebied veel mogelijkheden hebben. In mijn vooraf ingestelde pricerange werd het zoeken toch wel gelimiteerd. Heb er dus ook net buiten gekeken, en daar viel mijn oog eigenlijk al vrij snel op TomTom Runner ( in de meest vrolijke kleuren bestelbaar ). 

Grootste nadeel wat mij betreft was dat dit horloge geen intervaltraining heeft. Iets wat ik juist graag wel zou hebben. Zo kwam ik eigenlijk bij TomTom Multi-Sport GPS Watch uit. Deze heeft alle functies die ik nodig heb voor het rennen, en meer. Deze kan ik bijvoorbeeld ook bij zwemmen gebruiken, en bij fietsen (met extra accesoires) De bundel die waar ik uiteindelijk voor gekozen heb is er 1 met een heart rate monitor. Af en toe toch wel fijn om oog je hartslag te kunnen aflezen. En met een prijsverschil van 10 euro voor deze bundel wilde ik deze niet laten liggen.

De werking van het horloge is simpel maar effectief. Onder het scherm zit 1 knop, waarmee je feilloos door de menu's heen kan scrollen. Ook kan per categorie sport ( rennen, zwemmen, fietsen, loopband, freestyle) een training geselecteerd worden. Of bepaalde doelen ingesteld worden in zowel tijd als afstand. 

Het koppelen van het horloge aan de pc gebeurt via een USB-docking die bijgleverd is. En de heart rate monitor wordt gekoppeld via bleutooth. Het gebruik van de app op telefoons is ook erg makkelijk. Ook door middel van bleutooth. De verbindingen en herkenningen gaan zo gemakkelijk. Het horloge en de telefoon hoeven niet bij elkaar in de buurt te blijven. Als de 2 apparaten na bijvoorbeeld een run weer binnen elkaars bereik komen worden ze automatisch gesynchroniseerd. Vind dit wel erg fijn.

Enige minpunt wat ik tot op heden heb kunnen ontdekken is dat de display van het horloge vrij donker is. Verder helemaal blij met deze aanschaf/cadeau!

Blog

Totale kilometers gelopen