Opnieuw papa worden

Een vader wordt je, een papa ben je.

Dat is een creto dat ik mijzelf met regelmaat voor hou. Ik ben dan ook stapelgek op mijn zoon, en vind het heerlijk om dingen met hem te ondernemen. Wat mij dan opvalt is dat het vaak de kleine dingetjes zijn die er toe toen. Je kan groots uitpakken en van alles willen organiseren, maar soms is samen op de bank zitten of naar de speeltuin om de hoek meer dan voldoende.

En nu word onze zoon een grote broer. Dit hebben we al een tijdje in de week gelegd, zodat hij het niet ineens is, maar er naar toe kan groeien. En tot nu toe gaat die groei goed. Hij heeft zijn ledikantje afgestaan aan de baby. Weliswaar met wat pijn in zijn hart en een licht gemopper. Maar hij beseft zich dat hij een grote jongen is, en een grote broer wordt.

Als hij een een grote broer wordt, betekent dat automatisch dat wij weer opnieuw papa en mama worden. Een welkome uitdaging in een hectische tijd. Maar wij hebben veel liefde te geven, en het maakt ons gezin nog completer als dat het al voelde. Er was even een verhuizing voor nodig om de ruimte te hebben. Maar die ruimte is er nu.

In de 2de week van augustus mogen wij onze nieuwe telg verwelkomen. Dus daar zal zeker een update over komen