Eerste training

De eerste training zit er op. Vooraf is het altijd afwachten wat het wordt. Wat is de inhoud van een training. Met Welke intensiteitsniveau krijg je te maken. en niet onbelangrijk ook hoe degene die de training geeft zijn boodschap overbrengt.
Bij aankomst was een klein groepje. Ik was 1 van de 2 die zich aangemeld hadden voor de clinic. Aangevuld met een aantal mensen die al meer ervaring hadden met lopen waren we met zijn 8. Dus een leuk ploegje om mee te lopen en zo genoeg tijd te hebben voor extra duidelijkheid waar nodig. Na een korte uitleg en kennismaking binnen was het dan toch echt tijd om naar buiten te gaan. Het druilerige weer in. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik ben tenslotte aan hardlopen begonnen voor conditieopbouw en niet om van het weer te genieten.
Na een korte wandeling ter warming up was het tijd voor rek oefeningen om alle spieren los te maken. Gebruikelijke basis oefeningen die eigenlijk zo basis zijn dat je ze bijna vergeet te doen. Daar begint dan ook mijn eerste winst deze clinic. Een stukje bewustwording van warming-up, en het belang ervan. Warmlopen en rekken deed ik al, maar met net extra oefeningen kan ik mijn warming up verbeteren.

Toen was het tijd voor het echte lopen. Dit was in korte blokken opgedeeld van rennen in laag tempo en stevig doorwandelen. deze wisselden elkaar om de minuut af, en in sommige gevallen 2 minuten. uiteindelijk was de verdeling van de ren oefening als volgt: 1 min - 1 min - 2 min - 1 min - 1 min - 2 min. en na elk blokje een stukje wandelen van circa 3 minuten. voor mij een opbouw die makkelijk vol te houden was. zowel lichamelijk als conditioneel. Uiteraard zal er verandering in deze blokken komen in de vorm van toenames in tijd, en uiteindelijk zal misschien de wandelmomenten compleet vervallen. Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende stap.

Wat nu exact de afstand is geweest die we hebben gelopen, en de tijd die we er over deden is eigenlijk niet zo van belang. Ik merkte wel dat als je in een groep loopt het tempo makkelijker naar beneden te brengen is. omdat je onderwijl je loopt ook in gesprek ben. je merkt eigenlijk ook minder de afstand die je maakt. dus ik ben absoluut positief over de training en zal deze serie absoluut afmaken. ik overweeg nog om dinsdagen erbij te doen in groepsverband, maar daarvoor moet ik ook even kijken hoe dat planning technisch uitkomt. Voor nu thumbs up!

Blog

Totale kilometers gelopen