Eerste run solo

Dezelfde dag nog moesten natuurlijk de schoenen ingelopen worden.

Overdag al ongeveer 2 uur de schoenen aan gehad om aan de pasvorm te wennen. Merkte al heel snel dat de pasvorm om mijn voeten goed aanvoelde. Geen pijn, geen wrijving, geen ongemakkelijk gevoel op bijvoorbeeld hiel of wreef of bij mijn tenen. Het zijn natuurlijk renschoenen, dus er zit een ronding in de zool om het landen en afzetten op te vangen en te versterken. Dus echt lekkere wandelschoenen zullen het nooit worden. 

Tegen de avond begon het te kriebelen om te gaan rennen, de temperatuur was inmiddels ook aangenaam geworden. Maarja met welk doel.... Dan maar eens kijken hoe mijn ongetrainde lijf reageert als ik probeer 3km te rennen. En zo begon het dat ik mezelf in mijn nieuwe schoenen en outfit hees en de straat op ging. Had eerder voor mijzelf al een aantal routes uitgezocht met afstanden tussen de 3 en 5 kilometer. Dus de kortste route erbij genomen.Er zijn een grote verscheidenheid aan apps die je hardlopen in kaart kunnen brengen. voor deze run heb ik gebruik gemaakt van de Nike+ Running app. Of dit mijn definitieve app wordt dat weet ik niet, maar mijn eerste indruk is absoluut positief.

3.2.1. start, en de kop is er af. Al snel merkte ik dat mijn looptempo van nature te hoog is waardoor ik al vrij snel merkte dat ik dit tempo niet vol kon houden. Op voorhand had ik me voorgenomen om met intervals te werken, echter waren de intervals sneller noodzakelijk dan ik had verwacht. Na ongeveer 500 meter merkte ik dat mijn ademhaling snel werd, en besloot in wandeltempo een stukje rust te nemen van 100 meter, om vervolgens weer in tempo verder te rennen. Na anderhalve kilometer was er weer een wandelmoment. Tijdens dit wandelmoment van 100 meter heb ik ook een hartslag meting gedaan. Deze gaf 111 aan, maar heb ernstig twijfels of deze accuraat was. Bij het bereiken van de 2 kilometer merkte ik op dat mijn benen flink aan het branden waren, vooral mijn linker dijbeen gaf duidelijk aan dat hij het niet met mijn nieuwe hobby eens was. Maar heb met beleid proberen duidelijk te maken dat we er bijna waren. Het punt van 3 kilometer kwam in zicht en mentaal wilde ik niet meer terug vallen naar wandelen. Mijn fysiek vertelde echter dat een klein wandelingetje voor de laatste eindsprint noodzakelijk was. De laatste 300 meter nog even door kunnen zetten en daar was het 3 kilometer punt. Maar hey, het doel waar ik naar toe moest is nog iets verder. En zo stopte mijn run op de finishlijn! Yes een trots gevoel. Mijn eerste run voltooid!

Resultaat volgens de nike+ running app: 3.08 km in 21:29 minuten, daarbij 255 calorien verbrand. en een gemiddelde tijd van 6:58 min per kilometer

Blog

Totale kilometers gelopen