Zesde Zaterdagtraining

5 * 10 * 12 min.... Dit is wat ik op de planning zag staan toen ik deze opende net voor het vertrekken naar de verzamelplaats. Mijn eerste gedachte was: oefff

De gedachte van oef bleef hangen, zo ook bij de aanvang van de training. Ik was absoluut gemotiveerd om deze te lopen. maar had een liht verstopte neus, en dit zou nog wel eens wat strijd op kunnen gaan leveren als het gaat om mijn ademhaling onder controle houden. En niets was minder waar... Al bij de warming up merkte ik dat ademen wat zwaarder ging. Desalnietemin kreeg ik toch genoeg zuurstof binnen om met ellebogenwerk en zwoegen die tijden te lijf te gaan. 

De eerste 5 minuten over de langeweg van Zwijndrecht naar Rijsoord waren dan ook zwaar. Misschien ook omdat ik het mezelf (net als elke week) moeilijk maakte in mijn zoektocht naar het juiste tempo. Eigenlijk na 2 tot 3 minuten onderweg te zijn in het tweede blok (10min) kreeg ik een ritme te pakken waar ik goed mee uit de voeten kon. Dit lag dan misschien iets lager als dat ik voor mijzelf gewild had, maar dit zorgde er wel voor dat ik Rijsoord moeiteloos kon bereiken en voorbij liep richting Hendrik Ido Ambacht. Tussen het blok van 10 en 12 minuten was een wandelmoment van 4 minuten. Deze was dan ook erg aangenaam. Parallel langs de snelweg A16 van was een heel lang stuk waar we de laatste 12 minuten konden voltooien zodat we weer in Zwijndrecht aan konden belanden. Het laatste gedeelte zat een kleine klim in. Weliswaar slechts een hoogte verschil van 3 meter, maar met al een stukje in de benen was dit voor mijn slechts beginnend getrainde kuiten even doorbijten.

Gered! Nu lekker uitlopen en terug naar het startpunt. Een goede 6 km hard gelopen, een afstand waar ik trots op ben! Nog een dinsdagtraining, en dan mag ik mijzelf voor het eerst bewijzen op een 3km loop. Zin ân!

Rondje Zwijndrecht => Rijsoord => Hendrik Ido Ambacht => Zwijndrecht (6km)

Blog

Totale kilometers gelopen