Zesde en laatste dinsdag training

De laatste training voor dat ik de eindloop moet doen. en eerlijk gezegd had ik er erg veel zin in. heb het loopvirus redelijk te pakken. Meer nog dan ikzelf van te voren had in kunnen schatten. Zelfs met de koudere periode in de aantocht kan ik mij tot dusver vrij gemakkelijk motiveren om mijn schoenen aan te trekken. 

De laatste dinsdag training dus... er staat een 4x4 op het programma. Iets wat in eerste instantie vrij gemakklijk lijkt na de 5 * 10 * 12 van afgelopen zaterdag. Maar we gaan wel in een iets hoger tempo lopen, en dat ging mij niet verkeerd af. Dat we er nog een extra 4 minuten aan vast plakte vond ik dan ook absoluut niet erg. Pas bij de 8 extra minuten op een lager tempo begon ik toch wel wat weerstand te voelen in mijn lijf. Korte blokken van 4 minuten bevallen mij erg goed. Deze zijn voor mij makkelijk te doseren.

Met een goede 6km in de benen eis ik rust van mijzelf tot zaterdag, zodat ik de eindloop van 3km aaneengesloten kan lopen. Tenminste, dat is de bedoeling. Ik kijk er met vertrouwen naar uit. Zolang ik de rust kan bewaren en mijn tempo laag, dan denk ik dat 3 km een goed haalbaar doel is. Eigenlijk heb ik zelfs geen keus, want over 3 weken staat er een beproeving van 5 km op de kalender. 

De echte testen komen er aan!

Blog

Totale kilometers gelopen