Vijfde zaterdagtraining

Vandaag de 5de zaterdagtraining. Deze training gaat al vormen aan nemen van het eind doel. En vandaag is het misschien extra bijzonder, omdat het voor mij voor het eerst is dat ik 2 dagen achter elkaar loop. En wakker worden met de kilometers van de dag ervoor in de benen is toch even andere koek. Maar moet daar ook bij zeggen dat het absoluut niet vervelend voelt.

Wel heb ik een licht zeurderige pijn in mijn rechter enkel. Deze heb ik overgehouden aan de 4de dinsdagtraining. In mijn dagelijkse doen heb ik er verder geen last van, maar merk op sommige momenten wel dat deze een tikje heeft gekregen. Dit vooraf bij de training ook aangegeven. Bij de warming up merkte ik eigenlijk al dat dit geen probleem zou worden. (Wat ben ik toch blij met mijn Mizuno's!) 

Voor vandaag stond er een 3x8 op het programma. Dit houd eigenlijk in dat je de 3km al voorbijgaat met 2 rust momenten ingebouwd van 2 minuten. Het bepalen van het tempo was een stukje lastiger, omdat nu de renblokken gewoon wat langer zijn. Heel bewust heb ik me dan ook wat verder achter in de groep laten zakken zodat ik een lager tempo aan kon nemen. Gaandeweg de eerste 8 minuten liep ik het zelfde tempo als iemand anders, en hiermee kon ik dan ook goed praten. Het gesprek verliep zodanig goed dat de 8 minuten voorbij vlogen. Ook konden we elkaar motiveren, of het tempo verlagen als bleek dat we sneller gingen lopen. Bij de derde 8 minuten werd het toch wel zwaar, en dat was dan ook echt het moment waarbij ik ervaarde hoe fijn het kan zijn als je iemand naast je hebt lopen om je aan op te trekken. Deze afleiding zorgt er voor dat je niet bezig bent met hoe moe je bent. En vergat dan ook dat mijn spieren eigenlijk aangaven dat ze naar huis wilden.

Na de 3x8 was het lekker uitlopen. Moet zeggen dat ik me erg goed voelde. Met het in en uitlopen erbij ruim 6,5 km gelopen. Ik kijk uit naar 3-5km niet onderbroken lopen

 

Blog

Totale kilometers gelopen