Vierde dinsdagtraining

De vierde dinsdagtraining... ben nu echt over de helft van de starttorun clinic. Nu 4 weken op weg en merk eigenlijk dat mijn motivatie steeds verder toeneemt. Merk ook dat ik gericht naar doelen aan het werken ben. Conditie neemt zienderogen toe, en merk ook dat mijn spierbouw geleidelijk aan het veranderen is.

Bij aanvang van de training had ik sinds smorgens 6 uur eigenlijk nog geen moment rust gehad. Dit merkte ik ook wel aan mijn lijf. Er was gaandeweg de dag toch wel wat vermoeidheid in gekropen. Het warmlopen ging eigenlijk wel direct lekker. Buiten dat het warmlopen op een hoger tempo lag dan gebruikelijk en dat het ongeveer 3 keer zolang was. Iets waar wij als groep nog niet aan gewend waren.
Dus eigenlijk was de warming up al geweest want het was flink zweten vanaf de start. De eerste kilometer was al in de pocket. Gevolgd door wat rek en strek oefeningen en looptraining (die vrij pittig waren ). Warm en gerekt konden we dan ook aan de geplande training starten.

Vandaag stond er 4 x 5 minuten op de planning met 1 minuut wandelen tussendoor. De eerste 5 minuten waren absoluut afzien. Met het te felle warmlopen en pittige looptraining al in de benen leek er geen einde aan te komen.  Daarnaast voelde ik een biologisch ongemak dat bij elke stap inbeukte op mijn blaas. Na de 2de 5 minuten gebruikte ik het wandelmoment om me ontdoen van deze biologische roeping. Vanaf dit moment kreeg ik vleugels. Niets kon me nog tegenhouden. De andere 2 blokken van 5 kon ik dan ook op het gemak uitlopen zonder ook maar last te hebben van ademversnelling. Afsluitend een stuk klimmen. Vrij stijle brug, maar met recht een toetje, want ook deze ging erin als zoete koek.

Een heerlijke avond gelopen met een totale afstand van net iets meer dan 6 km

Blog

Totale kilometers gelopen