Tweede zaterdagtraining

Zaterdagochtend, de wekker gaat. Tijd om gereed te maken voor de tweede zaterdagtraining, en ben gemotiveerd wakker geworden. Helaas ook met hoofdpijn wakker geworden. Een hoofdpijn die eigenlijk de dag ervoor al gestart was in combinatie met andere onaangenaamheden. Vrijdag was een niet al te beste werkdag waarbij ik me eigenlijk al van vroeg ind e ochtend niet helemaal optimaal voelde. misselijk duf en duizeligheid gepaard met flauwtes. Maar toch won de motivatie het met gemak van de hoofdpijn.

Mooi op tijd van huis gegaan, en bewust de keuze gemaakt om niets te eten uit angst dat dit verkeerd zou vallen. Op het eerste oog leek het een frisse dag. maar eenmaal in beweging bleek dit mee te vallen. Dus eigenlijk was er niets meer wat me tegen kon houden om lekker te gaan trainen. En gelukkig gebeurde dat ook niet.

Eenmaal aangekomen bleek dat de groep verder gegroied was, en dat we nu met een leuk ploegje van 9 man de training konden gaan doen. Eerst een beetje inlopen, afgewisseld met rustig hardlopen om vervolgens de warming up te doen. De warming up was soepel, en niet te zwaar wat eigenlijk er voor zorgde dat spieren om het gemak los konden komen. Na de warming up een aantal loopoefeningen voor techniek en ademhaling. (Op de ademhaling wil ik afzonderlijk nog een keer terug komen). Na deze oefeningen was het dan echt tijd voor het lopen. Het aante houden schema  1 * 2 * 3 * 2 * 4 min. In totaal 12 minuten hardlopen met 4 keer een wandelinterval. Gevoelsmatig verliep deze training erg soepel, en de totaal afgelegde afstand van 5 km tijdens deze training heb ik eigenlijk niet zo ervaren. Ik zou er nog 5km aan toegevoegd kunnen hebben als dit van mij gevraagd werd. Ik vat dit op als een teken dat mijn lichaam deze afstand zowel conditioneel als op spierkracht aan kan.

Voor aankomende week staan de dinsdagtraining in de planning, en voor donderdag wil ik een 5km lopen voor mijzelf, met als mispunt het laag houden van mijn tempo en het zo min mogelijk gebruik maken van wandelmomenten

 

Blog

Totale kilometers gelopen