Eindelijk weer een extra training

Het was een mooie dag. Hard gewerkt, en ook voor de verandering eens bijtijds klaar. Dus een mooie gelegenheid om na werk eens te gaan lopen. ook een nieuwe ervaring. De temperatuur ws gevoelsmatig vrij hoog en de zon brandde ook flink.

Stoute schoenen aan en gaan. Wat resulteerde in een vrije loop, met een tempo dat ik zo lang mogelijk vol kon houden. In eerste instantie voelde het goed, maar na een kilometer voelde ik toch wel een stukje vermoeidheid. Hier vertraagde ik dan ook mijn tempo in de hoop dat ik zonder wandelmoment verder kon. Hier slaagde ik dan ook in. Gelukkig wel, want dat betekend dat ik mezelf al een stuk verder kan pushen dan ik een aantal weken geleden kon. Na 2,5 km begon ik het wel echt heel zwaar te krijgen. Ik verloor de controle over mijn ademhaling, en kreeg deze met geen mogelijkheid onder de knie. Op dit punt heb ik dus moeten besluiten om even op wandeltempo met armen in de lucht mijn ademhaling onder controle te krijgen. Dit was gelukkig vrij snel gebeurd, en merkte bij de laatste diepe teug adem dat ik herboren was. Dus direct weer over gegaan op hardlopen. De laatste halve kilometer kon ik er vrij gemakkelijk uitpersen. Na het halen van het 3km punt ben ik dan ook op het gemak uit gaan lopen.

Kortom een heerlijke run, waarbij ik ook steed meer vertrouwen in mijn lichaam krijg als het gaat om conditie. 3.09km gelopen in 18.54 minuten. Wat mij betreft een run met een glimlach

Blog

Totale kilometers gelopen