Dinsdagtraining 10-11

 

Na de training van afgelopen zaterdag toch wel wat napijnen gehad van het lopen. De training met de gevorderde groep is misschien toch nog iets te vroeg geweest. Wel erg leuk om mee te maken en te kunnen meten waar ik sta als het om hardlopen gaat. Maar voor de fase waarin ik sta op het gebied van conditie nog net te vroeg.

Had zin in de dinsdag training, en was voor de verandering ook een keer op een schappelijke tijd thuis waardoor ik normaal kon eten. Iets wat in de afgelopen weken eigenlijk niet echt was voor gekomen. Toch merkte ik dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat. Wel gemotiveerd, maar had wat moeite om mezelf in beweging te krijgen. Uiteraard met goede moed naar Ambacht gereden om te gaan trainen.
 
Op mijn dinsdag training heb ik een ritueel ontwikkeld wat misschien wel leuk is om te vermelden. 1 minuut voor het vertrek van de groep ga ik nog even naar de wc. Daar ik al 2 keer in een situatie heb gezeten waarbij ik tijdens het rennen erg nodig naar de wc moest. 
 
De trainingsgroep was erg groot vandaag. Een samenvoeging van groep 1 en 2, dus alles bij elkaar denk ik een mannetje of 25/30. De training begon met inlopen. Dit deden we zo'n anderhalve kilometer. Ik merkte dat ik heel veel moeite had om mijn lichaam in beweging te krijgen, en elke stap die ik deed koste mij moeite. Iets wat me de hele avond tegenhield van lekker lopen. Moest mijn tempo zodanig laag houden dat ik bijna baalde dat ik aan het snelwandelen was. (in realiteit zou een snelwandelaar mij inhalen). Ook de tempo versnellingen bij de coretraining heb ik niet naar behoren uitgevoerd omdat het lage tempo mij al zoveel moeite koste. de rust momenten die bedoeld waren voor dribbelen heb ik vervangen voor wandel momenten. 
 
Vanavond is mijn afgelegde afstand 7.2 km, maar kijk ik niet naar tevredenheid op terug. Zoveel moeite heeft het lopen mij nog niet eerder gekost. hopelijk kan ik dit met de volgende training goed maken.
 
 

Blog

Totale kilometers gelopen